Officieel: Standard aanvaardt straf voor Arslanagic niet

Print
Officieel: Standard aanvaardt straf voor Arslanagic niet

Foto: Photo News

Standard Luik gaat niet akkoord met het strafvoorstel voor zijn verdediger Dino Arslanagic. Dat meldde de eersteklasser maandag. Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) had eerder op de dag een schorsing van twee wedstrijden en 600 euro boete gevraagd voor zijn uitsluiting op de 18e speeldag in de Jupiler Pro League. De Rouches zullen zich dinsdagmiddag met Arslanagic begeven naar de Geschillencommissie van de KBVB.

In het doelpuntenloze gelijkspel bij Waasland-Beveren werd Arslanagic na een drieste tackle op zijn tegenstander Thibault Moulin uitgesloten. Scheidsrechter Nicolas Laforge toonde in de 37e minuut de rode kaart aan de verdediger. “Met de fout bracht hij de fysieke integriteit van de tegenstander in gevaar”, klonk het in het scheidsrechtersverslag.

Standard Luik wil zijn centrale verdediger voor het competitieduel op Sclessin tegen Club Brugge komende zaterdag en voor het bekerduel in de kwartfinales thuis tegen KV Kortrijk (17 december). Dinsdag trekt een Luikse delegatie naar het bondsgebouw in Brussel om via de Geschillencommissie een mildere straf te verkrijgen.