Senior Actief Sint-Truiden wandelt succesvol het jaar uit

Print

Foto: Robert ROELANDT

Velm

Sint-Truiden - Er wordt gezegd dat wandelen gezond voor hart en ziel is en dat wordt bewezen in en om Sint-Truiden. Op donderdag 3 december kwamen bijna 90 sportieve senioren naar Velm om de laatste maandelijkse wandeling van 2015 af te werken.

Het hele jaar al zijn er vele deelnemers present op de maandelijkse wandelingen van Senior Actief Sint-Truiden. Ook hier in Velm werd weer massaal afgesproken. Lag het aan het zalige weer of aan de gezellige sfeer? Waarschijnlijk aan beide. Na een groepsfoto op het dorpsplein vertrokken 2 groepen om 5 of 11 kilometer te stappen. Onder leiding van Jos en Jef vertok een 25-tal stappers om de korte tocht af te werken in de omgeving van het dorp. De overige wandelaars trokken via verkavelingwegen richting Gingelom. Onder een zalige temperatuur en fluwelen zonnestralen vormden zich kleine groepjes die de laatste nieuwtjes uitwisselden en vooraleer we het beseften waren we in het centrum van Gingelom, waar een rust- en drinkpauze werd ingelast. Na een half uurtje werd terug vertrokken richting Velm. Velden waar men begonnen was met het oogsten van spruitjes brachten velen op ideeën wat morgen op tafel kon komen, maar gestopt werd er niet. Rond de klok van half vijf stapten we het dorpsplein van Velm op. Na de nodige afspraken en groeten vertrok iedereen voldaan naar huis waar vanavond waarschijlijk geen slaappilletje nodig zal zijn.
De eerste wandeling van 2016 gaat door op donderdag 7 januari om 13.30 uur en zal starten aan de Sint-Augustinuskerk van Nieuw-Sint-Truiden, er wordt dan richting Duras en Wilderen gewandeld. 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio