Lukaku treft twee keer doelhout maar scoort toch 50ste goal voor Everton

Print

Everton heeft op de vijftiende speeldag van de Premier League 1-1 gelijk gespeeld tegen Crystal Palace. Lukaku was alweer de beste man bij de Toffees: de Rode Duivel trof tweemaal het doelhout maar maakte alsnog gelijk. Goed voor zijn 50ste goal in 100 wedstrijden voor Everton.

Romelu Lukaku startte in de basis en speelde zo al zijn 100ste match voor Everton, Kevin Mirallas zat op de bank.

Everton ging op zoek naar de openingstreffer en man-in-vorm Lukaku was er na twintig minuten ook erg dichtbij maar zijn schot belandde op de paal. Crystal Palace was echter de evenknie en deed aardig mee, waardoor de wedstrijd leuk over-en-weer ging maar gescoord werd er in de eerste helft niet.

Na rust legde Lukaku de bal mooi klaar voor Cleverley maar doelman Hennessey pakte uit met een heerlijke save. De thuisploeg voerde de druk op maar Lukaku werd niet bereikt, de bezoekende defensie bleef overeind en Hennessey wist wel raad met de schoten die wel tot bij hem geraakten. De bezoekers bleven bovendien gevaarlijk: Tim Howard hield zijn ploeg aanvankelijk nog recht op een rake counter maar bij de daaropvolgende hoekschop kopte Dann raak: 0-1.

De thuisploeg moest nu wel aanvallen en in een slotoffensief trof Lukaku voor een tweede maal het doelhout: deze keer trapte hij op de lat. In de 81ste minuut was het wel raak, toen hij een assist van Deulofeu (wie anders?) over de lijn kon werken: 1-1. Zijn elfde goal dit seizoen en al zijn 50ste goal voor Everton in 100 wedstrijden, goed voor een mooi gemiddelde van 50%.

Crystal Palace komt met dat punt naast Liverpool en West Ham op de gedeelde zesde plaats, Everton volgt met één puntje minder op een gedeelde negende plaats. Lukaku staat in de topschutterslijst van de Premier League nu tweede met 11 goals, alleen revelatie Jamie Vardy van Leicester doet beter met 15 goals.

Lukaku: "Gelukkig stond ik er"

Lukaku werd achteraf uitgeroepen tot man van de match, maar was achteraf vooral gefrustreerd: "We hadden veel kansen en hadden pech met die bal op de paal. Zij scoorden uit het niets maar we toonden karakter. Maar als we top-zes of top-vijf willen spelen, dan moeten we wedstrijden zoals deze gewoon winnen."

"Ik ben natuurlijk trots op die 50ste goal maar ik wil wedstrijden winnen. Ik ben ontgoocheld dat we de drie punten niet pakten."

Na twee keer het doelhout, wanhoopte Lukaku niet: "Je moet gefocust blijven, grote spelers moeten er op het juiste moment staan en gelukkig stond ik er."