Ronnie O’Sullivan start zijn seizoen tegen Mark Williams op Masters

Print
Ronnie O’Sullivan start zijn seizoen tegen Mark Williams op Masters

Foto: BELGAIMAGE

Ronnie O’Sullivan start dinsdag 12 januari in het Alexandra Palace van Londen aan zijn seizoen met een wedstrijd tegen de Welshman Mark Williams. Als O’Sullivan het duel met de tweevoudige wereldkampioen overleeft, volgt in de kwartfinales van het Masters mogelijk al een clash met ‘s werelds nummer een Mark Selby. Die neemt het in de eerste ronde tegen Ricky Walden op.

De 39-jarige O’Sullivan, vijf keer wereldkampioen, laste om persoonlijke redenen een sabbatsverlof in. Sinds hij op 29 april in de kwartfinales van het wereldkampioenschap uitgeschakeld werd door Stuart Bingham, speelde hij geen enkele profwedstrijd meer. Het Masters won hij vijf keer (1995, 2005, 2007, 2009 en 2014).

Titelverdediger Shaun Murphy opent zondag 10 januari het toernooi met ‘s werelds beste zestien spelers tegen de Noord-Ier Mark Allen. Voor wereldkampioen Stuart Bingham kwam zondagavond bij de loting in York de Chinees Ding Junhui als tegenstander uit de bus. De Australiër Neil Robertson, zondag winnaar van het UK Championship, start tegen de Hongkonger Marco Fu. De Chinees Liang Wenbo, verliezend finalist in York, maakt zijn Mastersdebuut tegen de Schot John Higgins.

Alle wedstrijden tot en met de halve finales worden naar een best of 11 gespeeld. In de finale wordt er zondag 17 januari naar een best of 19 gespeeld.

Loting achtste finales:

Shaun Murphy (Eng/4) - Mark Allen (Nie/11)

Barry Hawkins (Eng/8) - Joe Perry (Eng/10)

Judd Trump (Eng/5) - Stephen Maguire (Sch/16)

Neil Robertson (Aus/3) - Marco Fu (HKo/14)

Mark Selby (Eng/1) - Ricky Walden (Eng/12)

Ronnie O’Sullivan (Eng/6) - Mark Williams (Wal/13)

John Higgins (Sch/7) - Liang Wenbo (Chn/15)

Stuart Bingham (Eng/2) - Ding Junhui (Chn/9)