Platini verschijnt dinsdag voor sporttribunaal TAS

Print
Platini verschijnt dinsdag voor sporttribunaal TAS

Foto: AFP

UEFA-voorzitter Michel Platini, die zijn voorlopige schorsing aanvecht, mag zijn zaak dinsdag komen bepleiten voor het Internationaal Sporttribunaal TAS. Dat maakte het TAS maandag bekend. Het TAS meldde ook dat het waarschijnlijk ten laatste vrijdag 11 december een verdict zal vellen.

“De advocaten van Platini en de FIFA werden uitgenodigd voor een preliminaire zitting in de namiddag van 8 december”, preciseert het TAS.

Platini werd op 8 oktober, net als aftredend FIFA-voorzitter Sepp Blatter, 90 dagen geschorst door de Ethische Commissie van de Wereldvoetbalbond FIFA. Blatter zou in 2011 een verdachte betaling van 2 miljoen Zwitserse frank hebben overgemaakt aan Platini voor werk dat die laatste tussen 1999 en 2002 leverde. Tot 5 januari mag Platini geen enkele aan het voetbal gerelateerde activiteit uitoefenen. De 60-jarige Fransman hoopt op 26 februari te worden verkozen tot nieuwe FIFA-voorzitter, maar door de schorsing kan hij geen campagne voeren en hangt zijn kandidatuur aan een zijden draadje.

Platini en Blatter vochten eerder tevergeefs hun schorsing aan bij de Beroepscommissie van de FIFA. Hun advocaten verklaarden daarna dat ze naar het TAS zouden stappen. Of ook Blatter dat effectief gedaan heeft, is niet bekend.