Sporting lijdt eerste nederlaag van het seizoen.

Print
Neerpelt - Sporting NeLo heeft zaterdagavond in een goed gevuld Dommelhof verloren van Olse Merksem. De sfeer van de grote dagen herleefde gisteravond, de ambiance was top, enkel sportief liep het dus niet zoals gehoopt.

Sporting begon goed aan de wedstrijd, nam de wedstrijd in handen en liep uit tot 2-0. Dit verschil van 2 doelpunten bleef gedurende bijna de hele eerste helft op het scorebord, pas in minuut 25 kwam Merksem een eerste keer langszij, 11-11.

Vanaf dan werd het duidelijk dat de wedstrijd een spannend verloop zou kennen en dat het verschil niet hoog zou oplopen. NeLo zette nog eenmaal aan en mocht gaan rusten met een 14-13 voorsprong.

Na de pauze waren de rollen omgedraaid, Serge kreeg een vaste bewaker, Sporting wist niet goed hoe hier mee om te gaan en begon krampachtig te spelen, NeLo kwam ontzettend moeilijk tot scoren. Merksem had de manier gevonden om Sporting af te stoppen en timmerde aan een drie-punten kloof, 20-23 na 50 minuten. Het werd zowaar even stil in een kolkend Dommelhof. Onder impuls van de talrijke supporters zwengelde Nelo de motor toch nog eens aan en bij een 25-25 stand na 55 minuten was alles te herdoen. Maar het was uiteindelijk Merksem dat aan het langste eind trok, eindstand 26-27.

Sporting bleef verweesd achter en moet nu de resterende drie wedstrijden winnen om naar de Beneliga te mogen.

Een ontzettend zware opdracht voor NeLo dus. Maar de winnaar is de verliezer die niet opgeeft!

Foto's Anke Van de Vorst


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio