Eric Gerets hakt knoop door: “Coachen is verleden tijd”

Print
Eric Gerets hakt knoop door: “Coachen is verleden tijd”

Foto: photonews

Wie had gehoopt dat Eric Gerets ooit nog eens coach zou worden van een Belgische ploeg of zelfs van de Rode Duivels, is eraan voor de moeite. “Het coachen is verleden tijd”, zei De Leeuw van Vlaanderen aan Sporza.

Gerets maakte furore als coach van Lierse en Club Brugge, waarmee hij in België kampioen werd. Daarna trok hij naar het buitenland waar hij met PSV voortbouwde op dat elan. Later volgden achtereenvolgens Kaiserslautern, Wolfsburg, Galatasaray, Marseille, Al-Hila, Marokko en Lekhwiya Sports Club alvorens hij bij Al-Jazira Club in Abu Dhabi aan de slag ging. Drie jaar geleden had hij een hersenbloeding, waarna hij besloot om het rustiger aan te doen en in mei 2015 ging hij dan ook op pensioen.

De nog altijd immers populaire Gerets werd echter met de regelmaat van de klok genoemd bij zijn ex-club Standard of bij de Rode Duivels. Maar die opties veegt hij nu dus voorgoed van tafel.

“Ik ben op pensioen, zo voel ik me toch”, vertelde hij aan Sporza op de verkiezing van de Raymond Goethals Award, waar Hein Vanhaezebrouck werd uitgeroepen tot beste coach. “Het coachen is gebeurd, dat is verleden tijd. De adrenaline is er nog wel hoor, die krijg ik wel bij het zien van mijn ex-club want nu kan ik eindelijk echt supporteren voor Standard. Dat heb ik nooit echt kunnen doen, daar geniet ik nu van.”

Standard probeerde deze zomer nog wel maar Gerets koos voor zijn gezondheid: “Ik heb ervoor gekozen om over vier jaar nog altijd Standard-supporter te kunnen zijn. Ik wou niet dat ze na drie maanden bij Standard gezegd zouden hebben: Hij was een goede trainer, maar ligt nu twee meter onder de grond.”