Muzikanten opgelet: Tunecore is gehackt

Print
Muzikanten opgelet: Tunecore is gehackt

Foto: Tunecore

Het muzikantenplatform Tunecore is gehackt en vraagt nu aan alle gebruikers om hun paswoord te veranderen. Tunecore is een distributiesite waar onafhankelijke bands hun digitale muziek kunnen verkopen aan wereldwijde muziekplatforms als iTunes, Youtube, Spotify en Shazam. Ook heel wat Belgische bands verdienen hun centen via Tunecore.

Op 17 november verzamelden hackers informatie van de servers van Tunecore, een muzikplatform waar wereldwijd miljoenen muzikanten op zitten. Tunecore werkt nu samen met de autoriteiten om actie te ondernemen tegen die hackers en heeft ook een veiligheidsfirma onder de arm genomen.

De kans bestaat dat de hackers informatie van de klanten hebben gestolen waaronder klantennamen, adressen, emailadressen en beschermde paswoorden. Volgens Tunecore worden van financiële gegevens -zoals kredietkaarten en rekeningnummers- enkel de laatste vier cijfers op de server bewaard.

Tunecore zegt dat het gegevens versleutelt, maar geeft toe dat een hacker die ter kwade trouw is én veel tijd heeft, misschien toch de gegevens kan ontcijferen. Om die reden zijn alle huidige paswoorden geschorst en moeten klanten zo snel mogelijk een nieuw paswoord aanmaken. Veel mensen gebruiken hetzelfde paswoord voor verschillende sites. Daarom is het belangrijk om ook daar het paswoord te veranderen.

Blijkbaar richten hackers zich de laatste tijd op muziekplatforms. Eerder waren er al cyberaanvallen op Spotify en Songkick.