Coöperatieve bank in oprichting bezoekt Cultuurcentrum

Print
Coöperatieve bank in oprichting bezoekt Cultuurcentrum

Foto: FELIX BERGERS

Hasselt-Centrum

Hasselt - In 2011 staken 24 ngo's en andere organisaties uit het middenveld de koppen bij elkaar om een coöperatieve bank op te richten. NewB werd de werknaam. Participatie en democratie werden en worden als basisprincipes gehanteerd, met als principe: één stem per hoofd, ongeacht de inbreng. Momenteel zijn 154 organisaties en bijna 50.000 burgers coöperant. Samen met hen bouwen de initiatiefnemers van NewB aan een financiële pijler van een duurzame, rechtvaardige en ecologische samenleving.

Hoe ver staat dit verhaal nu, en wat zijn de belemmeringen om sneller vooruit te gaan? Momenteel bezoeken de trekkers de provincies, om informatie te geven aan de coöperanten en aan nieuwe belangstellenden. Het is ook een manier om verdere persoonlijke contacten te velde uit te bouwen. Tijdens deze tour wordt een eerste bankproduct voorgesteld: een bankkaart, genre maestro, waarmee je betalingen kan doen.
Op dinsdag 15 december passeert de tour in Hasselt. Iedereen is dan welkom in het Cultuurcentrum (zaal 3). Vanaf 19.30u is er onthaal, en daarna zal Koen De Visscher de stand van zaken schetsen. Er staat ook een gastspreker op het programma: Carlos Polenus, adviseur van het Internationaal Vakverbond. Zijn verhaal draagt als titel: "Kan NewB het klimaat redden en oorlogsvluchtelingen helpen?"
Op de foto: een kijk op de laatste Algemene Vergadering
De inkom is gratis, en inschrijven is niet nodig. Inlichtingen: lieve.pr@gmail.com of 0473/492 130


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio