Virton-coach Defays opgeroepen voor Geschillencommissie

Print
Virton-coach Defays opgeroepen voor Geschillencommissie

Foto: EdA Mathieu GOLINVAUX

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag Frank Defays, coach van tweedeklasser Excelsior Virton, opgeroepen voor de Geschillencommissie. Die moet dinsdag bepalen of een openstaande voorwaardelijke sanctie voor Defays tot uitvoering moet worden gebracht.

In de 1-0 nederlaag van zaterdag in en tegen White Star Brussel op de 18e speeldag in de Proximus League maakte Defays zich kwaad op de wedstrijdleiding. Dat deed hij met “buitensporige woorden en ongepaste gebaren”, aldus het scheidsrechtersrapport. De Geschillencommissie bepaalt dinsdag het lot van de Virton-coach.

Defays zal op het bondsgebouw het gezelschap krijgen van collega Frederik Vanderbiest. De trainer van Cercle Brugge verschijnt voor de Geschillencommissie, omdat hij zich op de 17e speeldag “verbaal agressief” uitte aan het adres van de scheidsrechter. Vanderbiest ging na het doelpuntenloze gelijkspel tegen Lommel United verhaal halen bij arbiter Dieter Denaeyer, nadat die een vermeende strafschop niet gefloten had. De Geschillencommissie Hoger Beroep besliste om een uitspraak in de zaak uit te stellen tot komende dinsdag, zodat de scheidsrechter ter zitting gehoord kan worden. Vanderbiest riskeert één speeldag schorsing en een boete van 400 euro (waarvan de helft volgt uit een openstaande voorwaardelijke straf).