Vanhaezebrouck na winst in Goethals-trofee: “Achtste finales Champions League meer waard”

Print
Vanhaezebrouck na winst in Goethals-trofee: “Achtste finales Champions League meer waard”

Foto: Photo News

“Ik hoorde de voorbije jaren bijna altijd tot de genomineerden, het doet dan ook deugd deze prijs te winnen”, zo verklaarde Hein Vanhaezebrouck nadat hij maandag in Aalst de Trofee Raymond Goethals in ontvangst had genomen.

“Deze prijs komt toe aan vele personen: mijn staf, spelers, de directie van de club, de supporters,...”, aldus de AA Gent-coach, die van de jury het maximum van de punten kreeg. “Misschien ben ik een klein beetje de Goethals van vandaag. Net als hem leef ik 24 uur op 24 voor het voetbal. Het is een echte obsessie. Wanneer ik opsta en ga slapen, denk ik aan voetbal.”

In de Champions League staat AA Gent na vijf speeldagen op de tweede plaats in groep H. Woensdag ontvangt de kampioen groepswinnaar Zenit Sint-Petersburg. Als Gent even goed doet als achtervolger Valencia thuis tegen Lyon, dan stoten de Oost-Vlamingen als tweede door naar de achtste finales van het kampioenenbal.

“Lyon zal geen punten pakken in Valencia, wij moeten dus winnen tegen Zenit”, stelde Vanhaezebrouck. “Maar wij geloven erin. Voortgaan in de Europa League (bij een derde plaats in poule H) zou voor iedereen een grote ontgoocheling zijn. Ik kijk ernaar uit te zien hoe mijn spelers zullen omgaan met deze nieuwe situatie. Tot nu hebben ze het heel goed gedaan, maar woensdag wacht hen een ronduit historische match. Met alle respect voor de organisatoren van de Trofee Raymond Goethals, maar kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League is meer waard”, besloot de coach van de Buffalo’s.