Celebs

Benedict Cumberbatch schrijft ontroerende brief naar de Kerstman

Print
Benedict Cumberbatch schrijft ontroerende brief naar de Kerstman

Foto: Photonews

De bekende Britse acteur Benedict Cumberbatch heeft alvast zijn brief voor de Kerstman af. Hij wil geen materiële zaken of een leuk cadeau voor zijn zoontje Christopher, maar wel hulp bij de vluchtelingencrisis, sociale zekerheid en mensenrechten. Zijn brief werd gepubliceerd naar aanleiding van National Letter Writing Day waaraan ook andere beroemdheden deelnamen.

"Beste Kerstman. Het is niet aan ons om jou om hulp te smeken inzake het milieu, de vluchtelingencrisis, sociale zekerheid, onderwijs, voedselbanken, mensenrechten, fundamentalisme en oorlog. Maar god weet dat we alle hulp nodig hebben die we kunnen krijgen... je bent er voor de kinderen", steekt de 'Sherlock Holmes'-acteur van wal. "Kinderen die wat meer magie nodig hebben in deze wereld waar de grenzen tussen onschuld en verantwoordelijkheid, speelse fantasie en koude volwassen obstakels constant dunner worden. Dit is wat ik je zou willen vragen om ons bij te helpen: een klein beetje meer tijd voor deze kinderen om kinderen te zijn."

Hij vraagt ook dat de kinderen in de wereld meer mogen lachen in plaats van huilen. "Zeker diegene die zorg moeten dragen voor hun familieleden of zelf aan ziekte, honger en armoede lijden. Zeker diegene die zich in gebouwen verschuilen voor bommenregens, die bibberen van angst of van de kou in een boot om aan een milieuramp of oorlog te ontsnappen. Help aub om hun wereld wat lichter te maken met een moment van vreugde en hoop. Al heb ik nu toch gedaan wat ik beloofd had niet te doen, je vragen te helpen bij problemen van volwassenen om de kinderen een betere wereld te bezorgen."

Toch kon er onderaan de brief nog een kwinkslag vanaf: "Mag ik dan nu aub mijn lichtzwaard hebben?"


 

Niet te missen