Ook Coca-Cola en BMW maken overstap naar uitsluitend hernieuwbare stroom

Print
Ook Coca-Cola en BMW maken overstap naar uitsluitend hernieuwbare stroom

Foto: Photo News

Zes grote bedrijven hebben zich maandag geëngageerd om enkel nog met hernieuwbare energie te werken. Dat is bekendgemaakt in de marge van de klimaattop in Parijs. Ze voegen zich daarmee bij een wereldwijd initiatief van meer dan 50 bedrijven.

Het gaat om Coca-Cola, BMW group, International Flavors & Fragrances, Nordea Bank AB, Pearson PLC en Swiss. Ze maken nu deel uit van de ‘RE100’, een internationaal initiatief van The Climate Group, samen met het Britse CDP (voorheen Carbon Disclosure Project). Bedrijven die zich bij de groep aansluiten, inmiddels meer dan vijftig, engageren zich om tegen een bepaalde datum 100 procent van hun elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen te halen.Onder meer Microsoft, Ikea, ING, H&M, Nike en Google maken er al deel van uit.

Volgens de berekeningen van de groep zal het engagement een extra 90 terrawatt uur groene energie vergen, of 1 procent van de elektriciteit die de industrie wereldwijd verbruikt. Deze omschakeling maakt het mogelijk om 56 miljoen ton CO2 te besparen, zo benadrukt de Climate Group.

Behalve in Europa en de VS, hebben ook bedrijven uit India en China zich al achter het initiatief geschaard.