Blatter en Platini mogen tussen 16 en 18 december verhaal doen bij Ethische Commissie

Print
Blatter en Platini mogen tussen 16 en 18 december verhaal doen bij Ethische Commissie

Foto: REUTERS

Joseph Blatter en Michel Platini worden tussen 16 en 18 december gehoord door de Ethische Commissie van de Wereldvoetbalbond (FIFA). Dat bevestigde de woordvoerder van de juridische kamer van de Ethische Commissie maandag.

Blatter, aftredend FIFA-voorzitter, en Platini, UEFA-voorzitter en kandidaat om Blatter op te volgen, kregen begin oktober een voorlopige schorsing van 90 dagen opgelegd omdat Blatter in 2011 een verdachte betaling aan Platini heeft gedaan. De Fransman ontving toen 1,8 miljoen euro voor een taak als raadgever die hij al in 2002 had beëindigd.

Platini riskeert mogelijk een levenslange schorsing omwille van de dubieuze betaling, zo liet zijn advocaat eind november weten. De Fransman ging tevergeefs in beroep bij de FIFA, waarna hij een procedure opstartte bij het Internationaal Sporttribunaal. Het TAS zal deze week een uitspraak doen.

Blatter is eveneens tot 5 januari geschorst in deze zaak. Daarnaast loopt tegen de Zwitser ook een onderzoek door het Zwitsers gerecht omtrent een contract met tv-rechten. Hij zou die rechten onder de marktprijs verkocht hebben.