Zenit roept fans op “rekening te houden met situatie in België”

Print
Zenit roept fans op “rekening te houden met situatie in België”

Foto: BELGAIMAGE

Gent -

De Russische landskampioen Zenit Sint-Petersburg heeft zijn meereizende fans voor het Champions League-duel van woensdag tegen AA Gent opgeroepen “rekening te houden met de huidige situatie in België en buurland Frankrijk”. Dat maakte Zenit maandag bekend in een mededeling op de clubwebsite.

“De lokale politie zal elke overtreding zeer ernstig behandelen. We roepen onze fans op geen vuurwerk te gebruiken, niet deel te nemen aan activiteiten buiten het stadion en geen politieke of provocerende symbolen te tonen, alsook symbolen die gericht zijn tegen bepaalde bevolkingsgroepen”, klinkt het in de mededeling.

Eind vorige maand was het niet zeker dat Zenit-fans het duel op de slotspeeldag in groep H van de Champions League mochten bijwonen. Na een negatief advies van de politie verbood de stad Gent supporters van Zenit de Ghelamco Arena te betreden voor de wedstrijd. Aanleiding was het incident tussen Turkije en Rusland, waarbij een Russisch gevechtsvliegtuig door de Turken was neergehaald. Het verbod zorgde echter voor heel wat kritiek in Rusland. Onder meer Zenit-verdediger Nicolas Lombaerts uitte op sociale media zijn ongenoegen. Enkele dagen later werd er na overleg tussen het stadsbestuur, de Gentse politie, AA Gent en de Russische autoriteiten teruggekomen op die beslissing, waardoor de Russische fans woensdag dan toch welkom zijn in de Ghelamco Arena.