KWB Kwaadmechelen heeft een neus voor goede wijn

Print

Foto: Patrick Bosmans

Kwaadmechelen

Ham - Onder de KWB-leden van Kwaadmechelen zit een echte wijnkenner. Niet alleen volgde hij een uitgebreide wijnopleiding, hij bezocht zelfs de meeste wijnlanden persoonlijk! En sinds kort zit Etienne ook de coöperatie Vinta Wines.

Dankzij hun coöperatieve bedrijfsstructuur brengen ze de wijnliefhebber dichter bij de wijnboeren. De aandeelhouders worden actief betrokken bij de aankoop en verkoop. Samen creëren ze een win-win situatie. Onze maatschappij komt meer en meer in handen van multinationals, ketens, banken en andere grote ondernemingen. Juist in deze tijden moeten kleinere ondernemers de handen ineen slaan!

4 december nodigde het KWB-bestuur hun leden uit voor een gratis wijndegustatie. Etienne leerde iedereen hoe ze wijn moeten proeven én ruiken! Welke verschillende smaken en geuren je kan herkennen in wijn: de primaire (natuur), secundaire (wijnbrouwer) en tertiaire aroma's (wijnkelder). Verder werd een beeld gegeven hoe je van druif tot wijn komt en waarom dit zo verschillend is over heel de wereld.

Uiteraard had ook iedereen de kans om naar hun welbehagen een wijntje aan te kiezen en aan te kopen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio