Heilige Man op bezoek bij TC Rapid Waterschei

Print
 Heilige Man op bezoek bij TC Rapid Waterschei

Foto: jempi trippaers

Waterschei Zuid

Genk - Tussen al zijn drukke bezigheden door, was het voor de jongens en meisjes van Tennisclub Rapid Waterschei bang afwachten, of de Sint ook wel hun clublokaal zou aandoen met de nodige geschenken en snoepjes. Gelukkig stelde de grote kindervriend hen niet teleur. Op het moment dat driestemmig "daar wordt aan de deur geklopt" door de zaal galmde, kwam Sinterklaas en zijn 'pieten' enthousiast naar binnen...

"Er zijn geen stoute kinderen meer", blufte de Sint. Maakte weinig uit voor de kinderen die nu gerust waren in de goede afloop van dit mooie ingecalculeerde bezoekje. Onder de nodige begeleiding hadden die meer dan 30 'brave' kindjes al gepuzzeld, gekleurd, getekend en worstbroodjes soldaat gemaakt. "Met de hulp van een ijverige lakei van de Sint werden ook nog enkele aangepaste liederen ingeoefend", vertelt Chrisiane Van Calster, een van de begeleidende ouders en grootouders. "Toen de pieten en vooral 'de bananamiet' zich ook nog aan enkele dansjes waagden kon de pret helemaal niet op. Sommige 'tennissertjes van de toekomst' hadden nog enkele optredens in mekaar gestoken die op veel succes mochten rekenen", zegt Christiane.
Dat de Sint niet op een euro keek, was achteraf duidelijk. "Inderdaad mocht elke kind zich verheugen in een cadeautje en een snoeptas. Mits de belofte natuurlijk om 'altijd' braaf en voorbeeldig te blijven", lacht Christiane Van Calster. De beloftes kwamen er wel, alsook de uitsmijter om ook op tennisvlak nog beter te doen dan in het verleden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio