Dino Arslanagic (Standard) riskeert twee wedstrijden schorsing

Print

Standard Luik dreigt Dino Arslanagic twee wedstrijden te moeten missen. Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag een schorsing van twee matchen en een boete van 600 euro gevraagd voor de verdediger van de Rouches na zijn rode kaart van afgelopen weekend.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

In het doelpuntenloze gelijkspel bij Waasland-Beveren werd Arslanagic na een drieste tackle op zijn tegenstander Thibault Moulin uitgesloten. Scheidsrechter Nicolas Laforge toonde in de 37e minuut de rode kaart aan de verdediger. “Met de fout bracht hij de fysieke integriteit van de tegenstander in gevaar”, klonk het in het scheidsrechtersverslag.

Als Standard het strafvoorstel aanvaardt, is Arslanagic er zondag niet bij in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge op de 19e speeldag in de Jupiler Pro League. Ook het bekerduel van 17 december op Sclessin tegen KV Kortrijk dreigt aan hem voorbij te gaan. De Luikenaars kunnen kiezen de schorsing niet te aanvaarden. In dat geval mogen club en speler dinsdagmiddag de sanctie voor de Geschillencommissie proberen te vermijden.