NAVO: “Strijd in Syrië is die tussen twee moslimwerelden, we kunnen ons daar niet zomaar in moeien”

Print
NAVO: “Strijd in Syrië is die tussen twee moslimwerelden, we kunnen ons daar niet zomaar in moeien”

Foto: blg

De NAVO ziet geen optie in het sturen van grondtroepen naar Syrië om daar tegen IS te helpen vechten. Dat maakte de generale secretaris van de NAVO, Jens Stoltenberg, bekend in de Zwitserse krant Tages Anzeiger.

“Het staat niet op de agenda van de NAVO om grondtroepen naar daar te sturen. Amerika heeft momenteel een beperkte groep special forces daar aanwezig, maar het belangrijkste is om de grondtroepen daar te helpen versterken en hen beter te leren vechten tegen IS. Het is niet eenvoudig om dat te bekomen, maar het is onze enige optie op slagen. Het is ook geen oorlog tussen het Westen en de moslims, maar eerder een oorlog van alle volkeren tegen extremisme en terrorisme.”

“Moslims staat vooraan in de frontlinie om te vechten tegen IS. De meeste doden vallen ook onder de moslims omdat zij de enige zijn die echt vechten tegen de terroristen in Syrië. Het is een strijd tussen twee moslimwerelden, niet onze strijd. We kunnen die niet zomaar voor hen gaan voeren.”

Verder liet Stoltenberg nog optekenen Turkije te willen versterken om zijn luchtafweersysteem te verbeteren, nadat ze eerder een Russisch militair vliegtuig uit de lucht schoten.