Hein Vanhaezebrouck wint Trofee Raymond Goethals

Print
Hein Vanhaezebrouck wint Trofee Raymond Goethals

Foto: PHOTONEWS

Hein Vanhaezebrouck heeft maandag in Aalst de Trofee Raymond Goethals gekregen. De jury bekroont met die onderscheiding de Belgische trainer die het voorbije jaar het best beantwoordde aan de figuur van Raymond Goethals, zijn wijze van werken en gedrevenheid. De coach van AA Gent haalde het in de verkiezing van Marc Wilmots (nationale ploeg) en Yves Vanderhaeghe (KV Kortrijk/KV Oostende).

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Rob Rensenbrink, de voormalige Nederlandse international die van 1971 tot 1980 het mooie weer maakte bij Anderlecht, overhandigde de trofee aan de 51-jarige Vanhaezebrouck. Op de erelijst volgt de coach van de Buffalo’s Eric Gerets (2011), Peter Maes (2012), Francky Dury (2014) en Marc Wilmots (2014) op.

Hein Vanhaezebrouck bezorgde AA Gent vorig seizoen de eerste landstitel uit de clubgeschiedenis. Dit seizoen is AA Gent met Club Brugge gedeeld leider na 18 speeldagen in de Jupiler Pro League. In de Champions League staat het team van Vanhaezebrouck na vijf speeldagen op de tweede plaats in groep H. Woensdag ontvangt de kampioen groepswinnaar Zenit Sint-Petersburg. Als Gent even goed doet als achtervolger Valencia thuis tegen Lyon, dan stoten de Oost-Vlamingen als tweede door naar de achtste finales van het kampioenenbal.

De jury van de Trofee Raymond Goethals is samengesteld uit de ex-bondscoaches Paul Van Himst, Wilfried Van Moer, Robert Waseige, Aimé Anthuenis en Walter Meeuws. Ook Jan Ceulemans, scheidsrechter Serge Gumienny, ex-Standard-coach Dominique D’Onofrio, Guy Goethals (de zoon van Raymond) en organisator Alain Ronsse maken deel uit van de jury.