Verenigingen in Winterslag nooit zo ijverig

Print

Foto: jempi trippaers

Winterslag 1

Genk - Het kan dezer dagen blijkbaar niet op in Winterslag. De evenementen volgen mekaar op met de regelmaat van de klok. En als er een ding moet gezegd worden over de bevolkingsgroepen van Winterslag en Boxbergheide, is dat ze vindingrijk in hun organisaties blijven. "De samenhang was nooit zo groot", beweren de beleidsfiguren rondom de Noordlaan.

Het tweejaarlijkse 'Winterslag Feest" editie 2016 is in volle voorbereiding. Inge Bijnens en haar vlijtige vrijwilligers leggen de laatste hand aan het draaiboek. Maar ook andere activiteiten konden de massa inspireren de laatste weken. "Aan het eerste St.Barbarabal in de Kring in Waterschei verleenden ook wij onze medewerking", vertelt bestuurslid Roger Gaspercic. Dankzij de steun van de KWB-afdeling Winterslag werd ook St.Barbara herdacht vorige week middels enkele plechtige vieringen. "Zo bracht de emotionele bloemenhulde aan het 'Mijnwerkersmonument' meer volk bij elkaar dan in het verleden. En laat ons ook niet de traditonele Mijnmonumentenwandeling vergeten, waar al weer meer dan 1.500 wandelaars aan deelnamen. Je ziet het onmiddellijk: de mensen in deze mijndorpen hangen steeds meer aan mekaar door dergelijke activiteiten", zegt Roger.

KERSTMARKT

Gedurende het komende weekend richt de KWB samen met vijftien andere verenigingen in Winterslag de traditionele Kerstmarkt in, en dit op de Margarethalaan, vlakbij de H.Hartkerk. Het programma voor deze gezellige kerstmarkt, in en rond de reuze-feesttent, oogt geweldig. "Voor vrijdag 11 december voorzien we buiten de gekende hapjes- en drankenstandjes een optreden van De Jukebox. Zaterdagavond om 19 uur treedt Totally Soul op voor het swingende publiek. Zondag om 12 uur ronden we af met een voorstelling van Dan's muziek, oftewel Danny Kerkhofs met zijn zangeres Stefania. Op deze dag worden alle dranken geserveerd aan de prijs van 1 euro", lacht Roger Gaspercic.

Kerstmarkt Winterslag, Margarethalaan, op 11, 12 en 13 december.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio