Mode

Hoe draag je de jumpsuit? Jani geeft tips

Print
Hoe draag je de jumpsuit? Jani geeft tips

Foto: *

Draag een jumpsuit op de juiste manier en je kan zo de rode loper op, maar met een verkeerd model toon je alles wat je niet wil tonen. Stylist Jani Kazaltzis legt uit wat de aandachtspunten zijn.

- Het allereerste waarop je moet letten: stretch. Vanaf het moment dat er te veel stretch in de stof zit, wordt de jumpsuit een catsuit en daar moet je van wegblijven - tenzij je behoort tot de weinigen onder ons met een superperfect lichaam.

- De bovenkant van een jumpsuit moet altijd kunnen bloezen en heeft liefst de vorm van een wrap. Die wrap zorgt voor een decolleté en maakt de jumpsuit minder massief. De naad waar de broek en de blouse aan elkaar gemaakt zijn, moet mooi op de heupen vallen. Als je daar breekt en je bloest, zit je goed. Met andere woorden: je moet in jouw jumpsuit kruipen.

- Neem je een jumpsuit met een wrap, dan gaat die ook je buikje weghalen. Als je brede heupen hebt, is het zeker belangrijk dat je bloest. Op deze manier is de taille niet geaccentueerd en daardoor lijken de heupen in balans.

- Als een jumpsuit strak rond de taille zit, lijken je heupen zwaarder. Voor vrouwen met weinig vormen kan dat net goed zijn.

- Je kan dit perfect dragen met een platte schoen, bijvoorbeeld blinkende mannenschoenen of zelfs een veterschoentje in glitter.

- Ook als je wat kleiner bent kan je de jumpsuit sowieso dragen:  omdat de boven- en de onderkant in dezelfde kleur zijn, werkt hij verlengend. Je draagt danbest geen jumpsuit met een all over print, daarin verdwijn je bijna. Zorg dat het kruis zo hoog mogelijk zit, dat hij niet gaat hangen. En let er op dat jouw schoenen niet lichter zijn van kleur dan jouw outfit. Je mag gerust een plat schoentje dragen, maar een lichtere kleur zal ervoor zorgen dat het oog naar beneden kijkt, waardoor je je lengte verraadt.

- Wie weinig billen heeft, kan een model proberen met zakjes op of een blinkende stof. Glans geeft iets meer vorm, dus ook iets meer achterwerk als je dat zou willen. Hoe hoger het achterste van je jumpsuit komt, hoe platter je poep zal lijken. Dus nog eens: als je op de heupen breekt, heb je dat niet.

- Strapless jumpsuits met een elastiek vind ik de minst mooie, die zou ik niet aanraden. Als je een strapless jumpsuit draagt,  kies dan voor een ingebouwde korsetje.

- Ook bij jumpsuits geldt de regel: als een kledingstuk mannelijk is, mag je daar een vrouwelijk element in brengen, bijvoorbeeld in de keuze van de stof of met de accessoires.

 

Meer op Janitv.be