Leraar Sint-Martinusscholen in de wolken

Print
Herk-de-Stad - De lucht doorklieven als een dolk, zoals de jongen vertelde aan Merlijn, de grote tovenaar, daar dromen wel meer mensen van. Voor een leraar lichamelijke opvoeding van de Sint-Martinusscholen, Benoit Syben, komt die droom aardig in de buurt.

Door een tandemsprong in Nieuw-Zeeland kreeg Benoit Syben de smaak te pakken van skydiven. 200 skydives met valscherm waren een opstap naar wingsuiten: skydiven met een speciaal pak van stof tussen armen en benen. "Je vliegt als een slechtvalk die ook acrobatische toeren uithaalt om zijn prooi te pakken", zegt Benoit.
Intussen heeft hij al 1 000 sprongen achter zijn naam staan. Dat hij talent heeft, blijkt uit zijn deelname aan het ‘Project Blue Sky’. De organisator Phoenix-Fly, ’s werelds grootste designer en fabrikant van wingsuits selecteerde wereldwijd de 8 beste wingsuit skydivers. Het internationale gezelschap toonde van 16 tot 22 november in het Italiaanse Fermo formaties boven de stranden en tussen de bergen. Het publiek kon genieten van 3D-formaties, hogesnelheid transities en manoeuvres zoals we die kennen van acrobatische gevechtsvliegtuigen bij airshows. "We vliegen soms tot op een meter van elkaar, communiceren met tekens en we razen tot wel 200 per uur door de lucht", legt Benoit uit. "De uitdaging bestaat erin om telkens nieuwe formaties te bedenken en uit te voeren. Kwestie van de grenzen te verleggen". Nu is hij hard aan het trainen om in 2016 deel te nemen aan het eerste wereldkampioenschap wingsuiten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio