Vrouw Thomas Buffel krijgt weer chemo: "Ik blijf vechten voor mijn gezin"

Print
Vrouw Thomas Buffel krijgt weer chemo: "Ik blijf vechten voor mijn gezin"

Foto: HNB

Stephanie (38), de vrouw van KRC Genk-speler Thomas Buffel (34), vecht weer tegen darmkanker. In maart had ze haar laatste chemo achter de rug, maar nu heeft de kanker weer toegeslagen.

“Ik vecht nog steeds en moet dat nog een tijdje doen”, zegt Stephanie De Buysser, de vrouw van voetballer Thomas Buffel en de mama van tweeling Maceo en Fausto (2). Stephanie lijdt aan darmkanker en had een tumor die uitgezaaid was naar het buikvlies. In maart kreeg ze haar laatste chemo. “De dokters zeiden dat ze macroscopisch alles weggehaald hebben, maar dat ze niet wisten wat er microscopisch nog zit.” Ze had goeie hoop, maar het zat er dus nog. Microscopisch. Dat kankerbeest. Toch wil Stephanie niet doemdenken. Ze wil strijden. “Ik heb tweewekelijks chemo en het is zwaar. Zowel voor mij als voor mijn gezin. Maar we zijn sterk. Mijn gezin is de reden waarom ik blijf vechten.”

Stephanie is goed omringd. “Ik heb ontzettend veel steun aan mijn familie, mijn schoonfamilie en mijn vrienden.” Ze wil dan ook zo veel mogelijk genieten. “Ze nemen me veel uit handen zodat ik zo veel mogelijk zorgeloos kan samenzijn met de kindjes. En ook met Thomas alleen. We slaan ons er wel doorheen.”