Celebs

Deze trui brengt Cara Delevingne in nauwe schoentjes

Print
Het is een eenvoudig sweater, maar vooral de slogan spreekt tot de verbeelding: 'The Future is Female'. Toen Cara Delevingne in die trui werd gespot, wou iedereen er plots eentje en dus besloot Cara om er samen met het label Represent op de markt te brengen. Klein probleempje, de slogan behoort eigenlijk toe aan een ander label en dat wordt haar niet meteen in dank afgenomen.

Het wordt door bepaalde mensen niet gepikt dat Cara Delevingne opduikt in een trui met een slogan die werd 'gestolen'. 'The Future is Female' werd bedacht in 1975 door fotografe Liza Cowan die voor vijf vriendinnen een dergelijke T-shirt maakte en hen erin fotografeerde voor een project voor de emancipatie van vrouwen en lesbiënnes. Zoveel jaar later werd de slogan opgepikt door het label Otherwild die er 25 exemplaren mee bedrukte.

Twee van die truien kwamen toevallig in de handen van Annie Clarck terecht en die gaf er ook een aan haar vriendin Cara. De twee werden door paparazzi op foto vastgelegd met de sweater in kwestie en heel wat online volgers van de twee wilden ook zo'n trui. Daarop besloot Cara samen te werken met het label Represent om zelf de sweater op de markt te brengen. Volgens de criticasters heeft ze dan ook de slogan 'gestolen' en toont ze daarmee weinig respect voor de lesbiënnes die op de barricades stonden voor meer vrouwenrechten. 'The Future is Female' werd echter nooit auteursrechtelijk beschermd, dus puur wettelijk gezien heeft Cara niets verkeerd gedaan. 

Toch lijkt het er niet op dat Cara echt slechte bedoelingen heeft. Zo gaat een deel van de opbrengst van elke verkochte trui naar een campagne van Girl Up die gezondheid, veiligheid en onderwijs promoot bij meisjes in ontwikkelingslanden. Bovendien vermeldt ze in het onderschrift bij de foto de bedenkers en Otherwild.

 

Niet te missen