U2 brengt hulde aan Parijs

Print

De Ierse band U2 heeft een nummer geschreven als eerbetoon aan Parijs. In ‘Streets of Surrender’ zingt Bono over Parijs als de ‘stad van vrijheid’.

Na de aanslagen in de Franse hoofdstad zijn enkele U2-concerten niet doorgegaan. Zondagavond stond Bono dan toch in Parijs.

“We steunen samen de families van de slachtoffers in Parijs”, zei de zanger terwijl de namen van de slachtoffers op een groot scherm verschenen in het AccorHotels Arena.

Tijdens de bisnummers droeg Bono de Franse vlag rond zijn schouders en zong hij een versie van ‘Ne me quitte pas’ van Jacques Brel.

Eagles of Death Metal, de Amerikaanse rockband die tijdens de Parijse terreuraanslagen van 13 november optrad in de muziekclub Bataclan, heeft overigens toch niet op het podium gestaan met U2. De Ierse band had het gerucht ook al ontkend.

Voor het optreden maakte Bono het nieuwe nummer op CNN bekend. In het interview droeg hij enkele lijnen van de tekst op:

Every man has two cities he needs to be. The one he can touch and the one he can’t see.

The one where a stranger’s a friend. Every man’s got one city of liberty.

For me it’s Paris. I love it. Every time I get lost down these ancient streets, I find myself again.

You’re free, baby, baby, free now and for ever. It’s Christmas time, you can decide to forget or to remember.

You’re free, baby, baby. I didn’t come here to fight you. I came down these streets of love and pride to surrender. The streets of surrender.