Foto van agent bij stervend paard grijpt iedereen naar de keel

Print

Politiepaard Charlotte raakte afgelopen donderdag zwaargewond bij een aanrijding door een vrachtwagen in de Amerikaanse stad Houston. Het dier moest uiteindelijk uit haar lijden worden verlost, maar haar baasje bleef haar troosten tot het laatste moment. Dat beklijvende beeld wordt intussen gretig verspreid op het internet.

De agent was samen met Charlotte, een zes jaar oud politiepaard, op patrouille toen het dier plots schrok van een geluid achter haar. Het dier draaide zich onverwachts om waardoor de chauffeur van een voorbijrijdende cementtruck haar niet meer kon ontwijken.

“Charlotte liep daarbij zware verwondingen op aan de achterbenen en moest ter plekke uit haar lijden worden verlost”, zegt Jodi Silva, woordvoerster van de politie van Houston.

Troosten

De politieagent bleef bij Charlotte liggen om haar te troosten tot de dierenarts er was. Beelden daarvan worden intussen wereldwijd verspreid op het internet.

De politie van Houston meldde kort na het incident via Facebook dat het paard overleden was. “Ze hield van haar job en stond altijd klaar om slechteriken in de cel te steken en om kusjes te geven aan kinderen. We gaan haar missen."

 

It is with heavy hearts that we announce the death of Charlotte, an HPD Mounted Patrol horse, who died in the line of...

Geplaatst door Houston Police Department op donderdag 3 december 2015