Organisator over Sven Nys: “Grootste sukkelaar die ik ken”

Print
Organisator over Sven Nys: “Grootste sukkelaar die ik ken”

Foto: BELGA

Cijfers kon of wilde de organisatie van de Druivencross niet geven, maar dat de belangstelling voor ‘de moeder aller crossen’ zondag aan de magere kant was, kon zelfs een kind zien in Overijse. Waar het bij veel andere crossen drummen is aan het vipdorp en op de sleutelpunten van het parcours, daar was in Overijse nog flink wat ruimte.

De oorzaak? Zonder Van Aert en, in mindere mate, Van der Haar was het deelnemersveld sowieso al flink afgeroomd. Maar vooral de vete met Sven Nys, renner uit de streek bovendien, leek de Druivencross flink wat supporters te kosten. Nys haalde afgelopen weekend zwaar uit naar de organisatie die hem vorig jaar na zijn opgave slechts een derde van zijn startgeld had uitbetaald. “Respectloos”, vond Nys, die daarom dit jaar wegbleef.

Een forfait met zware gevolgen, bleek gisteren. Daar kon ook Willy Van Roy, voorzitter van de lokale organisatie, niet aan voorbij. Al had hij duidelijk niet veel zin om er diep op in te gaan. “Hoeveel volk ons dat kost?”, snauwde hij ons, doorgaans nochtans beleefd van nature, bitsig toe. “Dat weet ik niet, want ik heb geen cijfers. Ik weet alleen dat het schandalig is van Nys dat hij hier niet is. Voor mij is hij de grootste sukkelaar die ik ken. En meer wil ik daar niet over zeggen. Schluss.”