Umesh Vangaver wordt vliegende reporter op Eén

Haldis krijgt eigen programma

Print
Haldis krijgt eigen programma

Umesh Vangaver als Haldis in ‘De Biker Boys’ Foto: VRT

Hasselt -

Umesh Vangaver (30), Haldis uit de fictiereeks ‘De Biker Boys’, wordt de ster van een nieuw komisch programma op Eén. Umesh, die gewoon zichzelf is en Haldis aan de haak heeft gehangen, gaat zelf reportages maken.

Eén jaar nadat Vlaanderen hem leerde kennen als de onhandige fixer Haldis uit de Eén-reeks ‘De Biker Boys’, mag Umesh Vangaver zelf een programma maken voor Eén. Deze week starten de opnames van een programma waarin Umesh per aflevering een aantal reportages draait die niet altijd even goed aflopen. Umesh rijdt zelf rond met een zendwagen wordt onder meer presentator van een spelprogramma,Wetstraatjournalist, acteur en een reporter die undercover gaat.

Het nieuwe programma van Umesh Vangaver zal in het voorjaar van 2016 op Eén te zien zijn. Het wordt uiteraard gemaakt door Koeken Troef!, het productiehuis van Bart De Pauw die Umesh Vangever een rol gaf in zijn komische fictiereeks ‘De Biker Boys’. Umesh werkte achter de schermen van programma’s als ‘Villa Vanthilt’, ‘Mag ik u Kussen?’, ‘De Klas van Frieda’ en ‘De 12de Man’. Bart nodigde Umesh uit op de set van zijn fictiereeks ‘Quiz me Quick en vertelde hem dat hij hem heel goed zou kunnen gebruiken voor een andere fictiereeks waarin drie mannen per scooter naar Italië willen rijden op zoek naar de wortels van de Vespa. Eén man zou het trio logistiek ondersteunen: Haldis, de zogenaamde fixer of het manusje-van-alles.