VALENCIA - barcelona 1-1 - Uruguayaan gaat op voet van verdediger staan

Suarez doet het weer

Print
Suarez doet het weer

Luis Suarez heeft net een smerige overtreding op Abdennour begaan. Die toonde achteraf de averij op Instagram (inzet). Foto: Photo News/INsTAGRAM

Terwijl rivaal Real Madrid vlotjes de maat nam van Getafe, sputterde de motor van Barcelona. Luis Suarez liet zich opmerken met een knap doelpunt maar toonde zich nog maar eens van zijn slechtste kant.

De Uruguayaan leek in het Mestalla-stadion lange tijd de matchwinnaar te worden door het enige doelpunt voor Barça te scoren, maar in de slotfase kwam Valencia nog langszij via Mina: 1-1.

Behalve zijn doelpunt viel Suarez ook weer in negatieve zin op. Bij een onschuldig duel met Aymen Abdennour ging Suarez vol op de voet van de Tunesiër staan. Die schreeuwde het uit van de pijn, maar Suarez kwam er zonder kaart van af. Een reden voor Abdennour om achteraf zijn littekens aan een potje bikkelen met de Uruguayaan op Instagram te posten.

“Ik heb het niet expres gedaan”, reageerde Suarez achteraf bij Marca. “Ik draaide me om en toen ging ik op zijn voet staan. Daarom heb ik mijn excuses aangeboden. Ik werd zelf ook een aantal keren geschopt, dat hoort nu eenmaal bij het voetbal.”

Barcelona staat ondanks het puntenverlies nog wel aan de leiding in de Primera Division, maar de bonus op dichtste achtervolger Atletico Madrid is geslonken tot twee punten. Real Madrid volgt op vier punten van de Catalanen.