Fabio Orlando herfstkampioen met Sporting Hasselt

Print

Foto: jempi trippaers

Waterschei Noord

Hasselt / Genk - Fabio Orlando, doelwachter van de U14 van Sp. Hasselt, pakte vorig weekend de zo begeerde titel van 'herfstkampioen' met zijn ploeg. En dat de vreugde-uitbarsting intens en spontaan was, daar behoeft echt geen tekening bij.

"We hebben er tot nu toe een prachtige eerste seizoenshelft opzitten", zegt Fabio Orlando, als enige Genkenaar actief bij deze Hasseltse voetbalvereniging. "We speelden onder meer tegen Hades, Turnhout, Bocholt en Pelt. En van in het begin vormden we een prachtig geheel. Een ploeg ook waar altijd een heel goede sfeer inzit. Dat heeft uiteraard dan ook te maken met de mooie resultaten die we tot hiertoe hebben neergezet", weet Fabio.

Supporters

Ook de succesvolle trainer van de Hasseltse U14 beseft dat hij een uitzonderlijk goede lichting in zijn handen heeft bij Sporting. "Allemaal jongens die nog gek zijn van het spelletje. Ook spelers met de nodige zin voor het collectief en ook nog kneedbaar qua inzet en discipline", zegt Wilfried Gijbels.
Deze uitleg wordt ook door Genkenaar Fabio Orlando bevestigd. "We hebben het altijd heel goed met mekaar kunnen vinden. Zowel op als naast het terrein. En natuurlijk hebben we veel te danken aan onze trouwe supporters. Zij hebben een grote inbreng bij het behalen van deze 'herfsttitel'. Ouders, grootouders, tanten en nonkels, ze waren er altijd bij, zowel in de thuiswedstrijden als bij verplaatsingen. En dan zag je dat ze altijd gewapend waren met toeters en bellen. En dat allemaal om ons hartstochtelijk aan te moedigen", besluit Fabio.
Lieve Schmidt is een van de voorvechters van deze leuke supportersbende. "Zo lang we dit kunnen doen voor onze jongens, zo lang we voor hen een steun kunnen betekenen tijdens hun matchen, moeten we dat doen vind ik, zowel verbaal als moreel. Daar zijn wij, vurige aanhangers, altijd van overtuigd geweest", lacht Lieve.

De samenstelling die deze herfsttitel in de wacht sleepte:
Jesse Bosmans, Zion Buekers, Niels Claes, Wout Dullers, Matisse Emonds, Brent Goosens, Jeroen Juliens, Jerome Kaelen, Thomas Moors, Fabio Orlando, Emir Ozdemir, Arno Palmans, Max Peussens, Briyan Poelmans, Tristan Ramaekers, Ibrahim Samura, Ward Van Hoof.
Trainer: Wilfried Gijbels.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio