Nieuwe prins van Smeermaas voor 2016 is de 18-jarige Kevin I

Print

Foto: arnold roberts

Smeermaas

Lanaken - Zijne Hooglöstigheit, prins kevin I van Cv. Nit te Geluive zal in de geschiedenis van het carnaval in Smeermaas bijgeschreven worden als de jongste ooit.

Na het aftreden van Prins Servé I, als 44ste prins van Smeermaas, die onder luid applaus zijn versierselen en scepter moest afleggen, na een jaar lang de vereniging ‘Nit te Geluive’ te zijn voorgegaan, was het wachten op zijn opvolger. Servé neemt in de vereniging het voorzitterschap weer over dat een jaar lang waargenomen werd door Dominique Terwingen.

Door het harmonieke Sjus te Neve en een delegatie van Oud-prinsen en -prinsessen, werd even later de nieuwe prins onder een driekleurenzak binnengeloodst. Eens op het podium was het wachten op de aftelling van 11 tot 0, waarna de nieuwe prins Kevin I het podium op stormde. Onder het afgaan van confetti deed Kevin zijn eerste vreugdesprongen op het podium.
Voor het podium had zich een jongerengroep verzameld die uit de bol gingen toen Kevin onder de driekleurenzak vandaan kwam. Het waren de jongens en meisjes van de carnavalsgroep ‘zonger beer gein plezeer’ uit Boorsem, buurgemeente van Groot-Lanaken. Kevin is sedert februari lid van die jongerenvereniging, die 32 leden telt en zij zullen de hun prins dan ook vergezellen op zijn uitstappen met ‘Nit te Geluive’.

Kevin Goedgezelschap, die 18 werd in september, is de jongste prins ooit in Smeermaas maar september was ook de maand waarop er op zijn GSM een berichtje van de drie wijzen van Nit te Geluive binnenliep, met de vraag: of hij belangstelling had om prins te worden? Eens van zijn verbazing bekomen en zeker te zijn dat het een heuse vraag van de drie wijzen was, volgde er overleg met zijn moeder, die hem voor de keuze stelde: of een rijbewijs of Prins? Voor Kevin was er maar een antwoord, Prins zou hij willen worden. Gesprekken in het geniep volgden om alles in kannen en kruiken te krijgen, met het nu gekende resultaat. September was nóg een belangrijke maand voor de jonge prins, want die maand was het begin van zijn verkering met Hanne Ulrichs uit Rekem.

Na zijn installatie was er nog een optreden van het duo ‘De Knöppele’ uit Elsloo, zong het kwartet ‘4 mét us 4’ het lijflied van de nu residerende prins en ging het feest door tot in de vroege uurtjes, waarbij de een na de andere polonaise aangetrokken werd door de onvermoeibare Prins Kevin I. Boorsem, dat geen eigen stoet heeft, heeft nu wel een eigen Prins onder zijn gelederen, bij de groep 'Zonger beer gein Plezeer'.

De dag na zijn installatie was het medailles en pins uitreiken voor de nieuwe prins, tijdens zijn druk bezochte receptie.Kevin is de zoon van Sadrine Roef en Chris Goedgezelschap, die hem reeds in 1986 voorging als jeugdprins van de toenmalige Raad van 11, de ‘Grenspumpelére’ van Smeermaas. Kevin die opstaat met carnaval en er ’s nachts over droomt is ook leider bij Chiro ‘Jooske’ van Smeermaas en is beroepsmatig leerling stagiair bij de Lanakense firma VAMA Ramen en deuren.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio