Voorstelling van piloten Mx Lucky Team

Print

Val-Meer

Zutendaal / Riemst - Zaterdag 5 december vond de pilotenvoorstelling van de Riemsterse motorcrossclub Mx Lucky Team plaats in Zutendaal. Deze club heeft haar vestigingsadres in Val-Meer, maar haar 7 piloten voor het komende seizoen komen uit heel Limburg, zelfs eentje vanuit Nederland.

In 2013 werd deze club opgericht en dus moesten ze ook op zoek gaan naar een naam. Wat wil je nog meer dan dat een piloot zich kan ontplooien tot een volwaardig motorcrosser? Hiervoor heeft hij ook nog een portie geluk nodig en zo kwam het bestuur bij de naam Mx Lucky Team met als symbool voor het geluk een klavertje vier.
En het geluk heeft zich op die korte tijd al laten gelden, want met hun piloten hebben ze al verschillende podiumplaatsen behaald het afgelopen seizoen. In de categorie 85cc werd Riccardo Iacovella vice-kampioen en in de categorie 65cc werd Dimitri Widar nationaal kampioen.
De piloten trainen op verschillende erkende parcours en zo heeft de club ook enkele stagedagen per jaar waar initiator Roland Rombouts hen begeleidt. Voor het komende seizoen hebben ze in hun motorcrossteam 1 meisje en de leeftijd van de piloten schommelt tussen de 12 en de 22 jaar.
Omdat motorcrossen nogal een dure hobby is, zorgt het Mx Lucky Team voor hun vergunning om te rijden en hun kledij. Om dit mogelijk te maken organiseerden ze afgelopen zaterdag een spaghettiavond. Liefst 350 sympathisanten kwamen de club steunen.
Wie interesse heeft om tot de club toe te treden, kan contact opnemen met voorzitter Edmond Vanroy uit Val-Meer, edmond_vanroy@hotmail.com


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio