© Photo News

Lokeren zet knappe reeks verder met winst tegen Kortrijk

Lokeren klimt verder uit het dal na een 3-1-overwinning tegen KV Kortrijk. Met een 10 op 15 heeft Georges Leekens zijn start bij de Waaslanders dan ook niet gemist. KV Kortrijk ziet een sterke reeks van vijf wedstrijden zonder nederlaag gestopt.

jtp

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Lokeren

KV Kortrijk

Lokeren en KV Kortrijk, het waren de twee teams die het respectievelijk Club Brugge en Anderlecht knap lastig maakten tin de bekermatchen van afgelopen week. Lokeren sneuvelde pas in de slotseconden tegen Club, Kortrijk vernederde Anderlecht met 4-2. Het was dan ook reikhalzend uitkijken of beide teams het midweekvoetbal hadden verteerd.

We kregen al vrij snel een antwoord op deze vraag: nauwelijks. Het tempo lag laag en de kansen waren erg schaars. Het was zelfs 24 minuten wachten op de eerste grote kans uit de partij. Odoi vond na een rush Keet op zijn weg, in de herneming liep Bolbat in de weg van ploegmaat Coelho. Die laatste leek daar allesbehalve gelukkig mee en besloot enkele seconden later Bolbat van hetzelfde laken een broek te geven. Deze keer stond de Braziliaan in de baan van het schot van de Oekraïner en zorgde er zo voor dat de 0-0 nog wat langer op het scorebord bleef staan. Toen Sinterklaas en zijn pieten vlak voor rust het stadion wilden uitvluchten richting Spanje, kwam er dan toch een doelpunt uit de schouw van Daknam gevallen. Gigot bediende D’Haene en die liet Verhulst kansloos met een overhoekse knal: 0-1.

Enoh eist hoofdrol op

De tweede helft was echter in hetzelfde bedje ziek. De weinige keren dat de dappere toeschouwers toch iets te zien kregen, was Keet telkens bij de zaak. Hij maakte de pogingen van Coelho en Meljnak zonder al te veel problemen onschadelijk. Een kwartier voor tijd zorgde Enoh dan toch nog voor wat animo. Keet kreeg een harde knal van Patosi niet onder controle, Enoh had de gelijkmaker maar binnen te duwen maar trapte knullig over de bal. Zelfs Sinterklaas - de goedheiligman had de tweede helft toch een kans gegeven - zat te schuddebuiken in de eretribune. Dat lachen verging de man met de mijter al snel, want een paar minuten na zijn legendarische misser stelde Enoh orde op zaken. Bij een voorzet van Persoons torende hij boven Chanot uit en schonk hij heel Lokeren nog hoop op de drie punten. En dat bleek allesbehalve ijdele hoop te zijn. Vijf minuten voor tijd verscheen Coelho na een combinatie tussen Overmeire en Patosi oog in oog met Keet. Luttele seconden later stond Daknam in vuur en vlam. Toen Darren Keet in het slot bij een hoekschop mee naar voren trok om in extremis nog een punt te redden, vulde Patosi na een counter de gapende doelmond die aan de overkant lag te wachten: 3-1.

Belangrijkste fases:

4’ Eerste poging in deze wedstrijd. Marusic komt naar binnen en plaatst met links naar de verste bovenhoek. Zijn trap gaat een meter over en naast het doel.

24’ Eindelijk de eerste echt grote kans in deze partij. Odoi met een goeie infiltratie. De linksachter trapt uiteindelijk op Keet. In de herneming vindt Coelho ploegmaat Bolbat op zijn weg.

25’ Kortrijk kan niet helemaal uit de omknelling komen en zo komt er nog een vervolg aan de kans. Ninaj legt terug naar Bolbat. Die plaatst perfect binnen het kader. Nu is het Coelho die in de weg loopt en zo een waarschijnlijke goal verhindert.

45’ Net als iedereen zich met een brilscore bij de rust verzoend had en aan een frisse pint of warme koffie denkt, valt de goal toch. Gigot rukt mee op en legt perfect in de loop van Dhaene. Die aarzelt niet en trapt fraai overhoeks voorbij Verhulst.

50’ De bezoekende defensie krijgt een hoekschop niet helemaal weg. Coelho neemt op de slof. Keet laat zich niet verrassen.

60’ Meljnak heeft vertrouwen. Hij haalt op een botsende bal uit van op ruim 30 meter. Keet is bij de zaak

77’ Patosi haalt uit van buiten de zestien. Keet moet het grondscherende schot lossen. Enoh kan de rebound afronden, maar die trapt los over het leer.

82’ Wat al een hele tijd in de lucht hing is nu ook een feit. Persoons met de voorzet. Enoh klimt hoger dan Chanot en verlengt het leer met de kop in de verste hoek. Verdiende gelijkmaker want Kortrijk was nergens na de pauze.

86’ - GOAL - Wat een ommekeer! Enkele minuten na de gelijkmaker is daar de voorsprong. Patosi tikt een pass van Maric heerlijk door naar Coelho. Die besluit langs Keet in de verste hoek.

90+2’ - GOAL - Keet was mee opgerukt voor de hoekschop. Lokeren kan meteen counteren na die corner en Patosi is sneller dan Keet en de rest van de bezoekende verdediging. Hij legt de bal in het lege mandje binnen. 3-1 en zo eindigt een draak van een wedstrijd nog met een climax!