Lindsey Vonn scoort opnieuw hattrick in Lake Louise

Print
Lindsey Vonn scoort opnieuw hattrick in Lake Louise

Foto: AP

Lindsey Vonn, vrijdag en zaterdag al primus in twee afdalingen, heeft zondag ook de super-G van Lake Louise gewonnen. Het is de derde keer dat de 31-jarige Amerikaanse een hattrick scoort op haar favoriete piste in het Canadese skioord. Ze deed het eerder in 2011 en 2012.

Zondag overklaste Vonn de concurrentie. Ze had 1.32 voor op de Oostenrijkse Tamara Tippler, die voor het eerst op het podium van een wereldbekerwedstrijd stond. Een andere Oostenrijkse, Cornelia Hütter, werd op 1.35 derde. Vonns landgenote Mikaela Shiffrin, die al jaren de slalom domineert, deed het in haar eerste super-G helemaal niet slecht. Ze werd vijftiende, op 2.29 van Vonn.

Vonn dikte haar recordaantal wereldbekerzeges aan tot 70. In “haar” Lake Louise mocht ze al achttien keer het hoogste podium op. In de super-G zit de snelheidskoningin nu al aan 25 zeges, waarmee ze het record van de Oostenrijker Herman Maier verbetert. Daarnaast won ze 35 keer een afdaling, vijf keer een supercombiné, drie reuzenslaloms en twee slaloms.

Tot vrijdag had Vonn, die door een enkelblessure de seizoensstart miste, nog geen wereldbekerpunt gesprokkeld. De 300 punten die de viervoudige eindlaureate dit weekend verzamelde, brengen haar meteen op kop van de wereldbekerstand. Ze neemt de leiding over van Shiffrin, die nu op vier punten volgt. De Zwitserse Lara Gut is na zeven proeven op 42 punten derde. Volgend weekend gaat de wereldbekerstrijd voort met een reuzenslalom en een slalom in het Zweedse Are.