Opitterstraat wordt ondergedompeld in de kerstsfeer

Print
Opitterstraat wordt ondergedompeld in de kerstsfeer

Wendy en Louis dompelen de Opitterstraat onder in de kerstsfeer. Foto: PaBr

Bree - In Bree slaan stadsbestuur en zelfstandigen de handen in elkaar om het handelscentrum nieuwe impulsen te geven. In de Opitterstraat geeft men het goede voorbeeld met een kerst pop-up en lege etalages die in de kerstsfeer ondergedompeld worden.

Zaakvoerders Bart en Wendy Vanderhoydonck van Aveve Bree installeerden een grote kerst- en sfeerwinkel in een leegstaand pand in de Opitterstraat. "We doen dat al 12 jaar in onze eigen winkel in Gerdingen", vertelt Wendy. "Het idee van een pop-up sprak mij al langer aan. Door dit in het centrum te realiseren slaan we twee vliegen in één klap: het centrum wordt aantrekkelijker -onder meer met onze openingen op zondagmiddag- en wij kunnen een bijkomend publiek aanspreken."

De aanpalende -leegstaande- etalage werd ingepalmd door Louis Thijskens van de Standaard Boekhandel. "Die leegstaande vitrine was mij een doorn in het oog, dus nam ik de nodige stappen om er een bijkomende etalage in te voorzien", vertelt Louis. "Op die manier wordt zo'n ruimte niet alleen nuttig ingevuld, maar ziet de straat er ook veel aangenamer uit. Leegstand stoot immers af. Bovendien brengt zo'n kerstvitrine heel veel sfeer." En het initiatief slaat aan: veel mensen kwamen de afgelopen weken al een kijkje nemen. Dat kan trouwens nog tot aan het eind van de feestperiode.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio