1107 wandelaars op Sint-Barbaratocht van De Mijnlamp

Print

Foto: lucien bosmans

Korspel

Beringen - Zaterdag 5 december gaf ons een mooie herfstdag voor het inrichten van de st-Barbaratocht die vertrok in de St-Antoniusgilde te Korspel.

Zaterdag 5 december gaf ons een mooie herfstdag voor het inrichten van de st-Barbaratocht die vertrok in de St-Antoniusgilde te Korspel. De opkomst was geweldig en niet minder dan 1107 wandelaars ontdekten de met herfstbladeren bedekte boswegeltjes. De 4 km kuierde door de wijken van boven-Korspel. De 7 km vertrok samen met de 12 km direct over de vossenberg en draaide dan af via de bossen van Genemeer naar de controle. Langs de voet van de mijnterril keerden we zo terug naar Korspel.
De 12 km ging nog en stuk langs de randen van het militair domein tot aan de Hemelbrug en zo naar Stal voor de controle. De 20 km maakte vanuit de controle een lus van 8 km over de oude spoorbrug, langs de Fatih moskee en het kioskplein door het park van de directeur. Voor het eerst passeerden we het nieuwe winkelcentrum op de site van B-mine en wandelde men over de mijnterril terug naar de controle.
Weerom kregen we zeer positieve reacties op de mooie omlopen. De helpers moesten zich uit de naad werken om de dorstige op tijd op hun wenken te bedienen. Onze volgende tocht gaat door op 24 januari vanuit het PC De Schans te Beverlo.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio