Familie van dader schietpartij San Bernardino is “beschaamd”

Print
Familie van dader schietpartij San Bernardino is “beschaamd”

Foto: AP

Familieleden van de Pakistaanse vrouw die betrokken was bij de schietpartij in San Bernardino hebben zondag gezegd dat ze zich “schamen”. De familieleden wonen in de Pakistaanse provincie Punjab.

“We zijn beschaamd en geschokt door wat onze nicht gedaan heeft. Waarom heeft ze zoiets vreselijks gedaan? Het is niet te geloven”, zei haar oom Malik Adhmed Ali Aulakh.

Tashfeen Malik (29) en haar man Syed Farook (28) openden woensdag het vuur in een conferentiezaal van een zorgcentrum voor gehandicapten in San Bernardino (Californië). Daarbij vielen veertien doden en 21 gewonden. Het paar werd daarna gedood in een vuurgevecht met de politie.

Volgens Aulakh, een gewezen regionaal minister, werd Tashfeen Malik in Karor Lal Esan geboren, een dorp in Punjab, waar ze haar kindertijd doorbracht voordat ze naar Saoedi-Arabië verhuisde. De vader van de jonge vrouw, Gulzar Malik, een ingenieur, verliet het gezin en “keerde nooit terug, zelfs niet voor de huwelijken van zijn verwanten”, legde Aulakh uit.

Wanneer Tashfeen Malik in 2007 uit Saoedi-Arabië terugkeerde om haar farmaciestudie aan de universiteit in Multan voort te zetten, was ze volgens sommige van haar docenten vroom en droeg ze een hoofddoek.