Topper tussen Genk en Anderlecht kent geen winnaar

Print
Topper tussen Genk en Anderlecht kent geen winnaar

Foto: JEFFREY GAENS

Racing Genk en Anderlecht hebben 0-0 gelijkgespeeld in een bitsige topper. Genk roept zo een halt toe aan drie thuisnederlagen op rij, maar kon vooral in de eerste helft aanspraak maken op de drie punten. Na de rust hield doelman Bizot de thuisploeg meer dan eens recht.

Genk-coach Peter Maes hield Laszlo Köteles op de bank voor de kraker tegen Anderlecht, Marco Bizot nam zijn plaats tussen de palen in. Ook Timothy Castagne moest tevreden zijn met een plaats op de bank, Sandy Walsh kreeg zo opnieuw een basisplaats. Bij Anderlecht kwamen Praet, Suarez en Kara terug in de basis, Ezekiel, Sylla en Nuytinck vlogen zo weer naar de bank.

Racing Genk verloor de laatste vier competitiewedstrijden in eigen huis, en was dus gebrand op een goede prestatie tegen Anderlecht. De thuisploeg speelde van bij de aftrap gretig, maar kon de netten niet doen trillen. Een kopbal van Ndidi na hoekschop werd gered door Proto, die even later ook de Camargo van een doelpunt hield. Halverwege de eerste helft ontsnapte Genk aan een rode kaart, toen doelman Bizot Suarez onderuit haalde buiten de eigen zestien. Scheidsrechter Verbist hield de kaarten echter op zak, tot ongenoegen van de thuisploeg. 0-0 halfweg was vooral voor Anderlecht een gunstige tussenstand.

Paars-wit knokte zich na de rust heel wat beter in de wedstrijd, met kansen voor Gillet en Suarez tot gevolg, maar het ontsnappen aan rood inspireerde doelman Bizot duidelijk tot enkele wonderlijke reddingen. Toch betrapte Anderlecht de doelman op een zuinig foutje op tien minuten voor tijd, maar Sylla ging net onder de voorzet van Najar. Genk wist van geen hout meer pijlen te maken, en moest zich tevreden stellen met een punt. Het eerste punt in vier thuiswedstrijden, waardoor Genk stijgt naar een zevende plaats. Anderlecht blijft vierde, op vier punten van leider Club Brugge.

Bekijk de persconferentie van na de wedstrijd:

 

Opmerkelijk:

Veertig opvallende nonnetjes supporterden in de tribunes enthousiast voor de thuisploeg. Een uit de hand gelopen vrijgezellenopdracht.

Belangrijkste fases:

6’ - Tshimanga pikt de bal op na balverlies van Gillet. De linksback wil rond Kara, die het duel eerst lijkt te winnen maar zich alsnog gewonnen moet geven. Proto zit er gepast tussen en staat een hoekschop toe. Die levert niets op.

26’ - Knappe aanval Anderlecht. Okaka stuurt Suarez perfect weg. Die wil om Bizot, maar wordt door de doelman neergemaaid. Verbist heeft echter niets gezien en laat verder spelen. Onbegrijpelijk, hier komt Genk heel goed weg.

42’ - Genk steekt een goede aanval op rechts. Kara wint in eerste instantie nog het luchtduel, maar de bal belandt bij De Camargo. Diens poging wordt geblokt.

57’- Kebano zet een knappe tegenaanval. Via Pozuelo komt de bal opnieuw bij de spelmaker, maar op het moment dat hij wil voorzetten, botst de bal op door het slechte veld. De voorzet belandt in de tribunes.

74’ - Anderlecht maakt steeds meer aanspraak op een doelpunt. Suarez tikt de bal in één tijd door naar Okaka, die moet kaatsen, maar een controle nodig heeft. Na wat geharrewar komt de bal bij de inlopende Najar, die hem in ed hoek lijkt te leggen. Bizot heeft echter een uitstekende reflex in huis.

80’ Bizot verslikt zich in zijn trap door een valse bots. Praet herovert vervolgens de bal en na een knappe één-twee met Najar komt hij schuin voor het doel. Zijn voorzet/schot gaat voorlangs, Sylla kan er net niet aan.