Sinead O’Connor na overdosis: “Ik zal herrijzen”

Print
Sinead O’Connor na overdosis: “Ik zal herrijzen”

Foto: EPA

De Ierse zangeres Sinead O’Connor heeft een week na haar overdosis weer van zich laten horen. Op Facebook, net als vorige week.

Op 29 november verscheen een alarmerend bericht op het Facebookprofiel van Sinead O’Connor. “Ik heb een overdosis genomen. Dat is de enige manier om respect te krijgen”, schreef ze, verwijzend naar de moeilijke band met haar familie. Ze voelt zich naar eigen zeggen verraden door haar familieleden.

De hulpdiensten haastten zich naar de hotelkamer van de zangeres en waren op tijd om haar te helpen. Het is niet duidelijk of O’Connor echt zelfmoord heeft proberen plegen, ook in het verleden waren er al berichten over mentale problemen, ze zou manisch-depressief zijn. Daarbij gebruikte de 48-jarige Ierse herhaaldelijk de sociale media om aandacht te krijgen. Ze annuleerde eerder dit jaar ook al haar concerten.

Een week na die feiten lijkt het weer beter te gaan met de zangeres. Ze is weer actief op Facebook, waar ze intussen gepost heeft dat ze aan de beterhand is. “Ik kom terug, ik zal herrijzen.” Ze bedankt de vele fans ook voor de steun en de vele berichten.

Sinead O’Connor werd in 1990 wereldberoemd met de single “Nothing Compares 2U”.