Red Lions verliezen finale World League hockey met 2-1 van Australië

Print
Red Lions verliezen finale World League hockey met 2-1 van Australië

Foto: AP

In de finale van de World League hockey hebben onze Red Lions met 2-1 verloren van Australië. In een gesloten wedstrijd liep de regerende wereldkampioen 2-0 uit via Hayward en Dawson. In het absolute slot kon Simon Gougnard de Belgische eer nog redden.

Nadat de Red Lions gisteren in de halve finale te sterk waren voor India (1-0), wachtte vandaag al Australië in de finale van de World League. De regerende wereldkampioen én de nummer één op de wereldranglijst schakelde vrijdag al Nederland uit en was bovendien in de groepsfase al eens te sterk geweest voor de troepen van coach Shane McLeod. Toen versloeg het de Belgen met 1-0.

Gesloten begin

Wie op een spectaculaire finale had gehoopt, kwam van een kale reis terug. België focuste zich vooral op de organisatie, Australië was dan weer net iets te slordig in de opbouw. De 0-0-tussenstand na het eerste kwart was dan ook niet meer dan logisch. Hoog tijd om een tandje bij te steken, moeten ze bij Australië gedacht hebben. En jawel: het tweede kwart was nog maar een paar minuten oud of Hayward versloeg doelman Vanasch met een geweldige streep. De Belgen waren op achtervolgen aangewezen en kenden moeilijkheden om aan kansen te komen. Halfweg het tweede kwart telden de Red Lions nog maar twee circle entries, te weinig om Australië echt te kunnen bedreigen.

Stug Australië

In de tweede helft kwam België dan toch iets nadrukkelijker opzetten. Dockier kwam het dichtst bij een doelpunt, maar stuitte op een prima keepende Lovell. Het bleek het keerpunt in de wedstrijd te zijn, want vlak daarna verdubbelde Dawson na een strafcorner de score. De veer was gebroken bij de Belgen en ze mochten van geluk spreken dat Stockbroekx met een geweldige actie de 3-0 nog van de lijn veegde. De stugge Australiërs plooiden zich terug en bleken een moeilijk te ontwrichten blok. Dat Simon Gougnard in de allerlaatste seconde nog de 2-1 maakte, is slechts een statistiekje voor de geschiedenisboeken.