Jolien Verschueren triomfeert in Druivencross Overijse

Print
Jolien Verschueren triomfeert in Druivencross Overijse

Foto: BELGA

Jolien Verschueren heeft zondag bij de vrouwen de Druivencross in Overijse gewonnen. De renster van het Telenet-Fidea Cycling Team haalde het na een spannende strijd van de Britse Helen Wyman en Nikki Harris. Sanne Cant werd vierde.

Veldrijden op Sportwereld.be

Helen Wyman nam net zoals de voorbije crossen de beste start. Al liet haar landgenote Nikki Harris niet begaan. Het duo nam enkele lengtes in de eerste ronde op een groepje met Ellen Van Loy, Sophie De Boer, Christine Majerus en Sanne Cant in zesde positie. Jolien Verschueren volgde pas op een twaalfde stek.

Wyman gaf een bijzonder goede indruk en nam voortdurend de koppositie. Sophie De Boer en Sanne Cant kwamen weliswaar nog terug vooraan, maar de Britse bepaalde wel het tempo. De druk kwam evenwel van achteruit met Jolien Verschueren die net voor het ingaan van de derde ronde de aansluiting maakte. Lang bleef ze niet talmen en vooral op de klimstukken zette ze stevig door. Enkel Wyman kon haar bijhouden. Cant, die zaterdag haar voet bezeerde in Essen, volgde in derde positie.

Wyman en Verschueren vochten een verbeten duel uit en het was de kleuterjuf die finaal drie à vier seconden bonus nam. Sanne Cant maakte evenwel gebruik van een goede passage in een technische bochtenstrook en reed in één ruk naar Verschueren. Wat later sloot ook Wyman weer aan. Cant leek opeens de overhand te hebben, maar bezeerde zich in een loopstrook en moest gas terugnemen. Verschueren deed dat niet en snelde naar de zege, haar achtste van het seizoen waarvan vooral die op de Koppenberg het meest tot de verbeelding spreekt.