Materiaalpech houdt vliegende Mathieu van der Poel niet van zege in Overijse

Print
Materiaalpech houdt vliegende Mathieu van der Poel niet van zege in Overijse

Foto: Belga

Nee, deze keer werd materiaalpech hem niet fataal. Mathieu van der Poel overleefde een slechte start en materiaalpech om de Druivencross in Overijse op zijn naam te schrijven. De Nederlandse wereldkampioen liet Kevin Pauwels en Tom Meeusen achter zich. Van der Poel volgt op de erelijst Meeusen op. Wout Van Aert en Sven Nys pasten voor de Druivencross.

Veldrijden op Sportwereld.be

Zaterdag in Essen had van der Poel af te rekenen met materiaalpech en zag hij een bijna zekere zege in het water vallen. De wereldkampioen wilde in Overijse wel zijn eerste zege pakken, maar was matig weg. De kopstart was voor Michael Vanthourenhout. Tom Meeusen won hier vorig jaar en snelde meteen richting de kop. Kevin Pauwels bekeek het allemaal vanaf een veilige afstand, achter Julien Taramarcaz.

Meeusen en Vanthourenhout hadden een kleine voorsprong, terwijl van der Poel de kloof dichtte met het Pauwels. Die laatste bracht met een versnelling alles weer bij elkaar. Meeusen voelde zich goed en schudde in ronde vier weer aan de boom, waardoor vier leiders een kloof sloegen: Meeusen, Pauwels, van der Poel en Vanthourenhout.

Wereldkampioen in twee keer

In ronde vijf vond van der Poel het welletjes. De Nederlander trok snoeihard door en vloog als een straaljager weg van de rest. Nog in dezelfde ronde kreeg de wereldkampioen echter weer af te rekenen met materiaalpech. Opnieuw was zijn ketting de boosdoener. Een ronde later plaatste van der Poel een nieuwe versnelling, die de kopgroep in één keer uit elkaar deed spatten. Enkel Meeusen kon aanvankelijk de schade beperken.

Tweede keer, goede keer voor van der Poel. De wereldkampioen soleerde naar zijn eerste zege van het seizoen. Meeusen blies zich op en zag Pauwels passeren. Die laatste was een goede tweede, op 22 seconden van de winnaar. Meeusen werd derde op 35 seconden, voor Tim Merlies en Klaas Vantornout.

Herbeleef de cross hier!

Uitslag:

1. Mathieu van der Poel (Ned/BKCP-Corendon) in 1u03:01
2. Kevin Pauwels op 0:19
3. Tom Meeusen 0:35
4. Tim Merlier 0:44
5. Klaas Vantornout 0:48