Studenten Bovenbouw Sint Michiel steunen Sint Vincentius

Print
Studenten Bovenbouw Sint Michiel steunen Sint Vincentius

Foto: Jean Vanhaeren

Leopoldsburg - Naar aanleiding van de Werelddag van verzet tegen armoede op 17 oktober bracht het 7de specialisatiejaar Thuis- en bejaardenzorg / Zorgkundige van de scholencampus Sint Michiel een bezoek aan Sint Vincentius.

Aan deze leerlingen werd uitgelegd hoe Sint Vincentius in Leopoldsburg ontstaan is, wat de doelstellingen zijn van een Sint Vincentius Conferentie, welke activiteiten de Sint Vincentius Conferentie uitvoert, met welke organisaties Sint Vincentius samenwerkt enz. Maar ook het thema “ armoede in Leopoldsburg” kwam uitgebreid aan bod. Voor deze leerlingen was het zeker een verrassing dat Leopoldsburg tot de armste gemeenten van Limburg behoort.

Deze groep leerlingen nam daarop het initiatief om zelf een inzameling van producten te organiseren ten voordele van Sint Vincentius Leopoldsburg. In onderling overleg werd besloten om tijdens deze inzameling vooral toilet- en onderhoudsproducten in te zamelen. Enkele weken later kwamen deze leerlingen de ingezamelde producten overhandigen aan een afgevaardigde van de Sint Vincentius Conferentie. Waarvoor onze welgemeende dank.

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio