Iserbyt pakt zevende seizoenszege bij beloften in Overijse

Print
Iserbyt pakt zevende seizoenszege bij beloften in Overijse

Foto: BELGA

Eli Iserbyt heeft zondag de Druivencross in Overijse bij de beloften op zijn palmares gebracht. De belofte van het Telenet-Fidea Cycling Team soleerde naar de zege en haalde het voor zijn ploegmaat Daan Soete en Braam Merlier (Baguet-MIBA-Indulek).

Veldrijden op Sportwereld.be

Iserbyt kwam fris aan de start in Overijse. In Essen was hij zaterdag immers niet van de partij toen zijn ploegmaat Quinten Hermans won, voor Nicolas Cleppe. Beiden sloegen dan weer de cross over in Overijse. De kans dus voor enkele andere beloften om mee te strijden voor het podium.

Het was Daan Soete (Telenet-Fidea Cycling Team) die de beste start nam in Overijse, maar al vrij snel zag hij ploegmaat Eli Iserbyt vooraan aansluiten. Heel lang reed het duo niet samen op kop. Na de zoveelste versnelling van Iserbyt moest Soete in de derde ronde de West-Vlaming laten rijden. Iserbyt keek niet om, Soete moest vrede nemen met een tweede plaats en Braam Merlier pakte, ondanks materiaalpech onderweg, de derde plaats.

Ook vorig jaar was Iserbyt trouwens de beste in Overijse, toen nog bij de junioren. Zondag was het al de zevende seizoenszege voor de eerstejaarsbelofte uit Bavikhove.