John Crombez: “Vlaamse regering kan Uplace nog afblazen”

Print
John Crombez: “Vlaamse regering kan Uplace nog afblazen”

John Crombez Foto: BELGA

Sp.a-voorzitter John Crombez meent dat de Vlaamse regering het Uplace-project nog kan afblazen. “Alle adviezen zijn negatief”, zei Crombez zondag in De Zevende Dag. Hij vindt dat het argument van de rechtszekerheid niet opgaat. Dezelfde meerderheidspartijen hebben eerder deze week zelf de rechtszekerheid voor producenten van alternatieve energie onderuitgehaald door de levensduurverlenging van Doel 1 en 2, voerde Crombez aan.

De Vlaamse regering nam woensdagavond een belangrijke horde in het dossier van het omstreden “belevingscentrum” in Machelen. Ze zette het licht op groen voor het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) voor het Vlaams Strategisch Gebied rond Brussel (VSGB) definitief goed. Dat GRUP omvat de ruimtelijke plannen voor Uplace.

Ondanks die beslissing en eerdere beslissingen, vindt Crombez het niet te laat om alsnog een punt achter het project te zetten. “Alle adviezen zijn negatief, zowel op milieuvlak als op het vlak van mobiliteit en voor de zelfstandigen. Dit is voor de regio afschuwelijk.” Voor een gewone kmo zou dat al lang het einde van het project hebben betekend, aldus de sp.a-voorzitter, die opmerkte dat achter Uplace “veel geld” zit.