Peeters en Vosté hebben weinig succes in B-groep in Inzell

Print
Peeters en Vosté hebben weinig succes in B-groep in Inzell

Foto: AP

Jelena Peeters en Mathias Vosté hebben zondag op de slotdag van de Wereldbekermanche schaatsen in het Duitse Inzell in de B-groep matige klasseringen geboekt. Peeters eindigde op de 1.500 meter als dertiende in 2:02.21, Vosté klasseerde zich met 1:50.04 als achttiende.

Vosté bleef na een gedurfde race niet meer dan 37 honderdsten van een seconde verwijderd van zijn op de hooglandbaan van Calgary gereden toptijd. Nooit eerder opende de 21-jarige Bruggeling zo snel als in Inzell (23.7). Het tempo lag hoog en dat moest hij in de laatst ovalen bekopen. Minutenlang lag Vosté uitgeput op een bankje. “Dit is de manier van schaatsen die ik graag zie”, deed coach Desly Hill het woord. “Daar kun je wedstrijden mee winnen. Nu nog niet, maar hij durft. Mathias heeft de fysieke mogelijkheden om in de toekomst die laatste ronden sneller door te komen. Hij is nog jong.”

Voor Jelena Peeters was de krachtmeting met de Canadese Isabella Weidemann een trainingsrace. De voorbereiding van Peeters op het seizoen werd gehinderd door last aan rechterkniebanden, waardoor niet alle trainingsvormen mogelijk waren. Dat ongemak manifesteerde zich begin augustus, nadat in de zomer de basis al was gelegd. “Maar bij het schaatsen heb ik daar gelukkig geen last van”, aldus Peeters.