Man bekent moord op echtgenote en vier kinderen in Lyon

Print
Man bekent moord op echtgenote en vier kinderen in Lyon

Het appartementsgebouw waar de feiten gebeurden. Foto: AFP

In een appartement in het achtste arrondissement in Lyon heeft de brandweer zaterdagavond het lichaam gevonden van een vrouw en haar vier kinderen. De echtgenoot van de vrouw, een man van 33, werd zaterdag opgepakt. Hij wordt verdacht van vijfvoudige moord. Dat heeft AFP vernomen uit gerechtelijke bron.

De hulpdiensten troffen er ook een man aan, die naar alle waarschijnlijkheid de vader is van de kinderen. Het jongste slachtoffer was slechts zes maanden oud, zijn broers waren achttien maanden, drie en zeven. De lichamen lagen onder lakens. Volgens de eerste vaststellingen zouden de kinderen gestikt zijn. De moeder vertoonde sporen van een cutter.

Het was de zus van de vrouw die zaterdag iets voor 20.45 uur alarm sloeg. Het vijfde kind van de familie, een veertienjarige, was zaterdagavond bij de grootouders.

De 33-jarige echtgenoot van het slachtoffer werd meegenomen door de politie. Hij zou een verleden hebben in de psychiatrie.

De man moet maandag verschijnen voor het parket voor moord. “(...) Hij geeft toe dat hij de feiten heeft gepleegd. Er komt een psychiatrisch onderzoek, maar het principe van de strafrechtelijke verantwoordelijkheid blijft momenteel”, luidde het.