Seppe Rombouts is de sterkste bij de junioren in Overijse

Print
Seppe Rombouts is de sterkste bij de junioren in Overijse

Foto: HDR

Seppe Rombouts heeft zondag de Druivencross in Overijse bij de junioren op zijn palmares gebracht. De junior soleerde naar de zege. Mathijs Wuyts werd tweede, Andres Goeman vervolledigde het podium met een derde plaats.

Veldrijden op Sportwereld.be

Net zoals in Essen zaterdag toonde Alex Colman zich bijzonder gretig in de beginfase. Deze keer kreeg hij wel nog het gezelschap van vier andere crossers: Rombouts, Jarno Liessens, Jarne Driesen en de Nederlander Mitch Groot.

De Nederlander versnelde in de tweede ronde en sloeg een kloofje. Achter hem volgde Rombouts, iets verderop probeerden Driesen en Colman de schade te beperken. Rombouts slaagde er in om terug vooraan te komen. Op de Tenotsberg toonde Rombouts zich telkens duidelijk de sterkste van de twee en iets over halfweg cross ontdeed hij zich ook van Mitch Groot.

Op Rombouts stond geen maat. Groot, Goeman, Wuyts en Bekaert streden om de ereplaatsen en het was uiteindelijk Mathijs Wuyts die tweede werd, voor Andres Goeman. Voor Rombouts was het zijn tweede zege van het seizoen. Eerder toonde hij zich ook al de beste in de Koppenbergcross.

Bij de nieuwelingen haalde de Zwitser Luca Schätti het voor onze landgenoot Lloyd Sprangers en de Nederlander Tomas Kopecky.