Ludo Panis en zoon kampioen bij Koninklijke Duivenbond De Rode Leeuw

Print
Ludo Panis en zoon kampioen bij Koninklijke Duivenbond De Rode Leeuw

Foto: Eddy monten

Diepenbeek - Zaterdag 5 december werden de kampioenen gevierd bij Koninklijke Duivenbond De Rode Leeuw, de viering werd geopend door onze voorzitter met een welkomstwoord. De meeste eer ging naar de Algemene Kampioen 2015, met name Ludo Panis en zoon Jeroen, zij wisten in de loop der jaren uit te groeien tot een van de beste liefhebbers van Limburg, met dit seizoen provinciaal en gewestelijke overwinningen.

Niet alleen lokaal maar ook in het mijnstreekspel, en spel mijn stille kempen, zijn zij een van de toonaangevende liefhebbers die steeds mee dingen voor de hoofdprijzen.
Enkele uitslagen van het voorbije seizoen kampioen bij de oude duiven, asduif oude en asduif jaarduiven, asduif jonge 3de reeks, 1ste meest prijzen snelheid, 1ste meeste prijzen halve fond, Kampioen meeste prijzen algemeen, 1ste Kampioenschap halve fond en 2de kampioenschap snelheid, er was geen kampioenschap waar hun naam niet in voor kwam, zij behaalden ook tal van 1ste prijzen op verschillende vluchten van snelheid tot halve fond en steeds terug te vinden in diverse kampioenschappen. Zij werden dan ook terecht geëerd met een hartelijk applaus van de aanwezige liefhebbers.
Andere winnaars Iven Jos kampioen bij de jaarduiven, Wolfs Ferdinand kampioen bij de jonge 1ste Reeks, Wolfs Gebroeders kampioen bij de jonge 2de reeks, en Iven Jos kampioen bij de Jonge 3de reeks, Wolfs Gebroeders winnaar de Gouden Een en kampioen snelheid.
Prijzen van de winnaars van de asduiven jonge 1ste reeks Cleeren André, jonge 2e reeks Vanloffelt Benny werden ook uitgereikt
De prijzen van de lokaalhouders prachtig samengestelde fruitkorven vielen in de smaak bij de liefhebbers.
De gratis prijzen, zakjes duivenvoeder gesponsord door Bomen specialist “Groep Jordens ”werden af gehaald.
Speciale vermeldingen met aandenken waren er voor de 90-jarige Martens Albert en 10-jarige Smets Kenji, oudste en jongste liefhebber van onze vereniging.
Tevens werden de provinciaal en zelfs nationale overwinnaars Panis Antoine, Panis Ludo & Zoon en Jonkmans Jean met verzorger Martin winnaar van Bourges Nationaal bedacht met een mooi geschenk.
Iedere aanwezige mocht mee vieren, en er werd dan ook met volle teugen genoten van de gratis hapjes verzorgd door Frituur Lutselus, iedereen werd voorzien met de nodige gratis drank getrakteerd door de bond en de algemeen kampioen Ludo & Jeroen.
Na de trekking van de tombola, werd alles afgesloten met het drinken van een gezellige pint en dit tot in de vroege uurtjes.


Algemeen Kampioen Rode Leeuw Diepenbeek 2015
1 Panis Ludo & Zoon 31 ptn coeff. 233.49
2 Iven Jos 25 ptn coeff. 272.05
3 Cleeren André 24 ptn coeff. 291.97
4 Wolfs Gebrs. 23 ptn coeff. 206.00
5 Remans Marcel 23 ptn coeff. 234.04
6 Panis Antoine 18 ptn coeff. 231.74
7 Smets Geert 17 ptn coeff. 180.14
8 Jonkmans Jean 17 ptn coeff. 245.68
9 Machiels Roger & Senne 16 ptn coeff. 173.36
10 Panis Briers 13 ptn coeff. 089.01

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio